Weetjes

Bert Pijpers

Gastheer Bert stelt zich graag even voor

In 2012 stortte Bert Pijpers zich op dit Franse avontuur. Zonder twijfel en vol energie knapt hij een ietwat vervallen boerderij op tot 2 ruime gîtes en 4 sfeervolle chambre d’hôtes. Tussen het klussen door wordt hij verliefd op de prachtige omgeving, het idyllische dorpje Saint Seine en natuurlijk zijn eigen petit boerderij. En dit wil hij graag met zijn gasten delen.

Bij gastheer Bert ben je in uitstekende handen. Want deze levensgenieter zorgt graag en goed voor zijn gasten. Zoals een echte Tukker betaamd doet hij dat met lekker eten en echte streekwijnen. Om de dag kun je ’s avonds genieten van Berts kookkunsten. Geen haute cuisine, wel maaltijden vol verse producten uit eigen tuin.

In deze biologische (moes)tuin is Bert vaak te vinden. Heb je zin om ook met je handen in de Franse aarde wroeten? Overleg even, er altijd genoeg te doen. Heb je plezier in koken en vind je het leuk om te helpen? Geef dit aan, Bert deelt zijn keuken met liefde!

B&B Vol Liefde

In 2021 heeft Bert meegedaan in het programma B&B Vol Liefde. Een televisieprogramma van RTL Nederland waarin B&B eigenaren op zoek gaan naar de liefde. Bert heeft met heel veel plezier meegedaan aan B&B Vol Liefde.

Fotograaf

De impressie die u hier krijgt van de accommodatie heb ik te danken aan een goede vriendin en lieve vrouw Kiki Janssen van de De Kiekjesfabriek. Kijkt u eens op haar website! – http://www.dekiekjesfabriek.nl

La Cressonne

Ontstaan van de naam van Chambres d’Hotes La Cressonne

De naam is ontleent aan het rivierije “La Cressonne” dat op iets meer den tweehonderd meter vanaf ons pand stroomt. Dit riviertje is 28 kilometer lang en ontspringt op een hoogte ven 382 meter waarbij het dorpjes als Cronat, Ternant, Montabert en La Nocle-Maulaix doorkruist en uitmondt in de Loire nabij Saint Hilaire-Fontaine.

Remo Deijns

Ontwerper van het logo

Hallo, ik ben Remo Deijns, ik ben de ontwerper ven het logo van “La Cressonne”. Als student aan de kunstacademie in Arnhem werd ik benaderd door Bert om een logo te ontwerpen voor zijn Chambres d’ Hôtes. Dit was voor mij natuurlijk een leuke uitdaging.

Aan de jaarringen van een boom kun je goed zien hoe oud een boom is. En dat de boom al jaren rustig heeft kunnen staan en groeien. De jaarringen spelen als metafoor voor de rust en dat het vrij eenvoudig de tijd te vergeten.

De skyline ven het dorpje St. Seine zit ook in het logo verwerkt. Want bij La Cressonne hebben we veel aandacht en respect voor de natuur en zijn omgeving. Dit maakt een belangrijk onderdeel van La Cressonne!

Spreekt dit logo u aan en zoekt u iemand die voor u een logo kan ontwerpen. Ik wil u daar graag bij helpen! Klik om mij een email te sturen.

Loes

Schrijfster van de teksten

Het verhaal van Bert en zijn La Cressonne is voor een tekstschrijver natuurlijk een feest. Terwijl ik in gedachten nipte een een Frans wijntje en genoot van een onvervalst stinkkaasje, hoefde ik het aIleen nog maar op papier te zetten. Een geweldig plek, midden in Frankrijk. Ik wacht geduldig op de uitnodiging. 😉

Ook op zoek naar enthousiasmerende en prikkelende teksten? Mail dan naar Loes.

Nicole

De interieur designer van Lacressonne

Nicole is een creatieve stylist die altijd op zoek is naar verrassende oplossingen. Samen met de klant zoeken naar de meest verrassende, mooiste of intrigerende oplossingen. Dat is de uitdaging. Het eindresultaat is dat het interieur past als een maatkostuum, maar nooit saai is.

Haar passie voor kleur en compositie vindt je terug op haar Pinterest-borden. Meer den 10.000 volgers bekijken haar foto’s voor kun dagelijkse portie inspiratie.

De inspiratie van de interieurstyling is de omgeving van de Bourgogne, de akkers (domaine) de dorpjes (village) de bossen (forêt) en de steden (ville) van daaruit ontstonden de moodboards. Waarin gezocht is naar producten die hergebruikt kunnen worden en door middel van een originele aanpassing een “nieuw jasje” krijgt! Het kleurgebruik maakt dat het een mooie éénheid wordt!